De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

woensdag 11 oktober 2017

VGN: Privacy bijeenkomsten door VNO-NCW georganiseerd

Privacy bijeenkomsten door VNO-NCW georganiseerd
VNO-NCW en MKB-Nederland gaan vanaf 15 november, vijf regionale voorlichtingsbijeenkomsten organiseren over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Leden van de VGN kunnen zich hiervoor aanmelden. De kosten bedragen € 55,00 (excl. 21% btw) per persoon.
Lees verder

Kennis testen met Zorgdialoog App
Begin oktober heeft Kennisplein gehandicaptensector de Zorgdialoog App gelanceerd. De app, die te downloaden is via Google Play en de Appstore, geeft handige tips en daagt medewerkers in de gehandicaptenzorg uit om na te denken over hun werk. De app is individueel te gebruiken, maar nodigt ook uit om met collega's te sparren.
Lees verder

Vernieuwing BEM (Beoordeling Eigen beheer Medicatie) 2017
In het kader van het leveren van verantwoorde zorg volgens de 'Veilige principes in de medicatieketen' en de 'Handreiking Medicatiebeleid van de VGN' wordt van zorgorganisaties in de langdurende zorg verwacht dat na het in zorg nemen van de cliënt gesignaleerd wordt waar eventuele medicatieproblemen optreden. Ook moeten zij periodiek monitoren of het beheer van medicatie door de cliënt nog verantwoord is.
Lees verder