De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 12 oktober 2017

VGN: Maak het verschil voor ouders met een LVB

Maak het verschil voor ouders met een LVB
Het praktijkcongres 'Wat Werkt voor ouders met beperkingen?' opende met een optreden van de dansgroep 'No Roots Studios' uit Rotterdam met een dans geïmproviseerd op het lied van Trijntje Oosterhuis 'Ken je mij?' De tekst van dit nummer 'Ken je mij? Wie ken je dan? Weet jij mij beter dan ik?'kan typerend genoemd worden voor de benadering van ouders met een verstandelijke beperking.
Lees verder

Meer aandacht voor meedoen, geen extra's voor innovatie
Het regeerakkoord van Rutte III heeft duidelijk meer aandacht voor meedoen voor mensen met een beperking. De regering wil de bestaande stelsels verbeteren en op het gebied van arbeidsmarkt zijn er positieve herzieningen. De enorme investeringen in de verpleeghuiszorg houden echter geen rekening met het feit dat er ook in de gehandicaptenzorg enorme krapte is op de arbeidsmarkt. Verder zijn er weliswaar geen bezuinigingen maar ook geen investeringen op het gebied van kwaliteit en innovatie.
Lees verder

Nieuwe samenstelling commissie van deskundigen
Zoals bekend werkt de VGN met een commissie van deskundigen die het bestuur van de VGN jaarlijks adviseert over de voortgang van de waaier van cliëntervaringsintrumenten.
Lees verder