De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 6 oktober 2017

PW: Vizier op de nier

Vizier op de nier
Programma 12 oktober Beatrix Theater Utrecht
Lees verder

'Goed om nierpatiënt zelf te horen spreken'
Hoe beleven nierpatiënten hun ziekte? Onder meer die vraag staat centraal op het KNMP Najaarscongres Vizier op de nier, vertelt de voorzitter van de programmacommissie, ziekenhuisapotheker Patricia van den Bemt. "Het is goed te beseffen wat het betekent om nierpatiënt te zijn, want probeer maar eens van die vreselijke fosfaat- of kaliumbinders te slikken, dan begrijp je waarom nierdialysepatiënten niet altijd therapietrouw zijn."
Lees verder

Alternerende therapie zinvol bij 'verslaafde' tumorcellen
Bij resistente tumoren is het effectiever om gelijk een andere behandeling te starten, dan om een pauze in te lassen. Dat concludeert hoogleraar Daniel Peeper van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam.
Lees verder

Rechter: voor diergeneesmiddel met fipronil recept vereist
Een diergeneesmiddel met fipronil tegen vlooien, teken en muggen bij honden en katten mag alleen op recept van een dierenarts worden afgeleverd. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) deze week besloten.
Lees verder