De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 12 oktober 2017

PW: Galenusprijs voor verrijkte autologe stamcellen

Galenusprijs voor verrijkte autologe stamcellen
De Galenusprijs 2017 is toegekend aan het middel Strimvelis. Dit product bestaat uit lichaamseigen CD34-positieve stamcellen waaraan een gen is toegevoegd voor het enzym adenosinedeaminase.
Lees verder

Ernstige huidreacties bij epoëtines
Behandeling van bloedarmoede met epoëtines kan in zeer zeldzame gevallen leiden tot ernstige uitslag en blaarvorming van de huid.
Lees verder

Orkambi niet opgenomen in basispakket
Nieuwe prijsonderhandelingen over het cystische fibrose-geneesmiddel Orkambi (ivacaftor + lumacaftor) hebben producent Vertex en het ministerie van VWS niet tot elkaar gebracht. Orkambi wordt dan ook niet opgenomen in het basispakket.
Lees verder

Toedienapp BENU Apotheek in Eibergen wint KNMP-zorginnovatieprijs 2017
Met een toedienapp is BENU Apotheek in Eibergen winnaar van de KNMP-zorginnovatieprijs 2017. Het project 'Medicatie Controle App met elektronische toedienregistratie' kreeg de meeste stemmen van de leden van de apothekersorganisatie KNMP, die voor het eerst zelf mochten meebeslissen. De app maakt papieren toedieningslijsten overbodig, biedt apothekers en patiënten meer gemak, verbetert de medicatieveiligheid en maakt tijd vrij voor zorg.
Lees verder