De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 6 oktober 2017

PW: Doseringsadviezen bij dialyse vergroten medicatieveiligheid

Doseringsadviezen bij dialyse vergroten medicatieveiligheid
De doseringsadviezen die de KNMP ontwikkelt voor dialysepatiënten zijn beschikbaar via de G-Standaard. Daarmee kunnen apothekers de medicatieveiligheid voor dialysepatiënten vergroten, iets waaraan zij in de praktijk grote behoefte hebben.
Lees verder

Behoefte aan adjuvante therapie voor niercelkanker
Goede adjuvante therapie ontbreekt voor patiënten die na verwijdering van de primaire tumor in de nier een hoge kans hebben op een recidief. Eerdere studies met sunitinib en pazopanib lieten geen verbetering zien op totale overleving. Hoop is nu gevestigd op immuuntherapie. Daarmee – en met cabozantinib – is de prognose voor patiënten met metastasen toegenomen.
Lees verder

Continue medicatiemonitoring
Ziekenhuisapotheker Pieter Helmons houdt van innovatie.
Lees verder

Vereniging tegen de Kwakzalverij trekt nominatie van de KNMP in
De Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft de nominatie van de KNMP voor de zogeheten Meester Kackadorisprijs 2017 ingetrokken. Dit besluit volgt op een brief van voorzitter Gerben Klein Nulent, die vaststelt dat de kandidatuur op onterechte gronden is toegekend.
Lees verder