De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zondag 8 oktober 2017

Norovirus belangrijkste oorzaak voedselinfectiesuitbraken

Norovirus belangrijkste oorzaak voedselinfectiesuitbraken
Belangrijkste veroorzaker van voedselgerelateerde infecties is het Norovirus, gevolgd door Salmonella en Campylobacter. Dit blijkt uit een analyse van de uitbraken van voedselinfecties en –vergiftigingen in 2016 in Nederland.
Lees verder

Een handig wistjedatje voor in de keuken - citroen
Citrusvruchten zijn courante ingrediƫnten in de keuken. En toch gebruiken we ze niet altijd op de juiste manier.
Lees verder

Week van de rug
Ook dit jaar organiseert de Belgische Vereniging van Chiropractors van 16 tot 20 oktober 2017 de 'Week van de Rug', die deze keer in het teken zal staan van fietsen. Fietsen als preventie van rugklachten
Lees verder

Opgelet met giftige paddenstoelen
Het antigifcentrum waarschuwt voor giftige paddenstoelen. Jaarlijks komen er zo'n 300 Ć  500 oproepen binnen voor ongevallen met dergelijke zwammen, vooral bij kleine kinderen die al graag eens een stukje proeven.
Lees verder

Kindertijd belangrijk voor gezond gebit op latere leeftijd
De sociaaleconomische situatie waarin kinderen opgroeien heeft een duidelijke invloed op het resterende aantal tanden op latere leeftijd en daarmee op de kwaliteit van leven, zo blijkt uit onderzoek.
Lees verder