De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwe kamerstukken van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Beantwoording Kamervragen over antwoorden op vragen over rolstoelen bij gemeente
Staatssecretaris Van Rijn (VWS) beantwoordt de vragen van het Kamerlid Bergkamp (D66). Deze vragen zijn een reactie op de beantwoording van eerdere vragen over het signaal dat de doorlooptijd voor het verkrijgen van een rolstoel in meerdere gemeenten te lang is. De kwaliteit van de rolstoel is bij...
Lees verder

Kamerbrief over het rapport 'Evaluatie van de wijkverpleging: ervaringen van cliƫnten, mantelzorgers en zorgprofessionals'
Staatssecretaris Van Rijn (VWS) stuurt de Tweede Kamer het rapport 'Evaluatie van de wijkverpleging: ervaringen van cliƫnten, mantelzorgers en zorgprofessionals'.
Lees verder

Kamerbrief over verschillen eigen bijdrage voor zorg tussen gemeenten
Staatssecretaris Van Rijn (VWS) stuurt een commissiebrief naar de Tweede Kamer over een bericht dat de eigen bijdragen voor zorg per gemeente wel kunnen oplopen tot een verschil van 500 euro per jaar.
Lees verder

Kamerbrief over voortgang actieplan casemanagement dementie
Staatssecretaris Van Rijn (VWS) stuurt de Tweede Kamer een brief over de voortgang van het actieplan casemanagement dementie.
Lees verder

Kamerbrief over tussenrapportage personem met verward gedrag
Minister Schippers (VWS) informeert de Tweede Kamer over de tussenrapportage van het Schakelteam over personen met verward gedrag, Met daarbij de eerste resultaten van de monitor met 'de stand van het land'.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over het bericht 'Kwaliteit van zorg in Nederland loopt gevaar'
Antwoorden van staatssecretaris Van Rijn (VWS) op de vragen van het Kamerlid De Jonge van Ellemeet (GL) over het bericht 'Kwaliteit van zorg in Nederland loopt gevaar'.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over het bericht dat de wachttijden voor een plaats in een verpleeghuis toenemen
Antwoorden van staatssecretaris Van Rijn (VWS) op de vragen van het Kamerlid Agema (PVV) over het bericht dat de wachttijden voor een plaats in een verpleeghuis toenemen.
Lees verder

Kamerbrief over RIVM rapport borstprotheses
Minister Schippers (VWS) stuurt het rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM over gezondheidsklachten bij vrouwen met een siliconen borstimplantaat naar de Tweede Kamer. Zij geeft daarbij een korte reactie op het rapport.
Lees verder

Kamerbrief over Marktscan zorgverzekeringsmarkt 2017
Minister Schippers (VWS) stuurt de Tweede Kamer een brief over de Marktscan zorgverzekeringsmarkt 2017 van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over het bericht 'NIVEL: Informatie Wmo voor familie verstandelijk gehandicapten ontoereikend'
Antwoorden van staatssecretaris Van Rijn (VWS) op de vragen van het Kamerlid De Jonge van Ellemeet (GL) over het bericht 'NIVEL: Informatie Wmo voor familie verstandelijk gehandicapten ontoereikend'.
Lees verder