De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 12 oktober 2017

Meer ruimte voor eHealth in medisch-specialistische zorg

Zorg voor innoveren
Meer ruimte voor eHealth in medisch-specialistische zorg
De NZa is van mening dat eHealth de zorg beter, makkelijker en waarschijnlijk goedkoper kan maken. Daarom probeert zij het gebruik van eHealth-toepassingen te stimuleren. Dit heeft geleid tot een verbetering van de regels voor het registreren en declareren van e-consulten in de medisch-specialistische zorg vanaf 1 januari 2018.
Lees verder

V&VN eHealth scriptieprijs 2017: wie wordt de gelukkige?
Nederlandse mbo, hbo en wo studenten die een scriptie hebben geschreven over eHealth konden die deze zomer weer opgeven voor de V&VN VZI eHealth Scriptieprijs.
Lees verder

Kom naar de bijeenkomst Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg
In de hulpmiddelenzorg wordt nog maar weinig onderzoek gedaan naar (kosten)effectiviteit. ZonMw wil daar verandering in brengen. Daarom stelt ZonMw subsidies beschikbaar voor doelmatigheidsonderzoek, bijvoorbeeld op het gebied van zaken als stoma, incontinentie en diabetes. Bent u zorgprofessional of onderzoeker? En heeft u interesse in het doen van (kosten)effectiviteitsonderzoek naar integrale hulpmiddelenzorg? Kom dan 24 November naar de informatiebijeenkomst Integrale Hulpmiddelenzorg...
Lees verder