De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

dinsdag 10 oktober 2017

Levenskeuzes van 60-plussers

Levenskeuzes van 60-plussers
Hoe kijken zestigplussers zelf tegen het ouder worden aan? Op vraag van de Koning Boudewijnstichting voerde het onderzoeksbureau Indiville een onderzoek bij een representatieve groep van meer dan 2.000 Belgen tussen 60 en 85 jaar oud, die (nog) niet hulp-behoevend zijn, om hun visie op ouder worden, hun verwachtingen en bezorgdheden te capteren.
Lees verder

Video : Hoe kan Hepatitis C behandeld worden?
In dit filmpje kijken we naar <strong>het doel van de behandeling van hepatitis C</strong>, de huidige behandeling, de beperkingen, en de mogelijke nieuwe behandelingen.
Lees verder

Gespreksavond : Artificiële Intelligentie: een doos van Pandora?
Gespreksavond met Prof. Tijl De Bie (UGent). Artificiële Intelligentie (AI) haalt steeds vaker het nieuws, met spelletjes spelende algoritmen, hooggeleerde artificiële artsen, tot robots die onze was en plas kunnen doen. Wat is AI eigenlijk, en hoe verhoudt het zich tot humane intelligentie? En vooral, wat mogen we er van verwachten, en wat moeten we vrezen?
Lees verder

Hormoonverstorende stoffen nestelen zich in hersenen
Hormoonverstorende stoffen zoals parabenen en fenolen, die veel voorkomen in plastics, blijken zich in specifieke delen van het menselijk brein te kunnen nestelen, met name de hypothalamus en in de witte hersenmassa.
Lees verder

Start 2 Yoga - 7. Kinder duo Yoga
In de zevende sessie zijn de kinderen weer aan de beurt. Deze keer doen ze de oefeningen per twee. Stuk voor stuk ideale oefeningen om te bewegen en vriendschapsbanden te smeden.
Lees verder