De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 7 oktober 2017

Jeroen Bosch Ziekenhuis: Einde wegwerkzaamheden rondom JBZ in zicht

Einde wegwerkzaamheden rondom JBZ in zicht

Sinds mei werkt de gemeente 's-Hertogenbosch aan de aanleg van een rotonde met fietstunnels achter het JBZ. Het is de verwachting dat de rotonde op zaterdag 28 oktober 2017 open gaat. Vanaf dat moment zijn alle wegen weer bereikbaar, alle fietstunnels open en is de bushalte op de Vlijmenseweg weer in gebruik. Voorafgaand aan de openstelling van de rotonde wordt de verkeerssituatie rondom het JBZ in fases veranderd.

Lees verder

Informatieve en ontspannende avond in het kader van Borstkankermaand

Oktober is de maand waarin elk jaar wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor borstkanker. In dat kader houdt het Borstcentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis op dinsdag 31 oktober een informatieve en ontspannende avond voor vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad. Specialisten van het JBZ geven uitleg over borstreconstructie. Op de boulevard van het ziekenhuis wordt een informatiemarkt ingericht, waar onder meer verschillende mogelijkheden op het gebied van uiterlijke verzorging worden gepresenteerd.

Lees verder

Groen vinkje voor goede stomazorg

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft wederom het groen vinkje van de Nederlandse Stomavereniging ontvangen. Dat betekent dat het JBZ aan alle normen voldoet voor goede darm- en urinestomazorg. Deze normen zijn ontwikkeld door de Nederlandse Stomavereniging samen met stomadragers, stomaverpleegkundigen, chirurgen en urologen. De Stoma Zorgwijzer biedt vergelijkende informatie over stomazorg in Nederland. Zo kunnen patiĆ«nten een gemotiveerde keuze maken voor een ziekenhuis. Meer informatie vindt u op de website van de Nederlandse Stomavereniging.

Lees verder