De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

woensdag 11 oktober 2017

Huisartsen gaan voorzichtig om met pijn op de borst

Huisartsen gaan voorzichtig om met pijn op de borst
Huisartsen gaan voorzichtig te werk bij patiƫnten met pijn op de borst. Dit blijkt enerzijds uit het relatief laag aantal patiƫnten met een daadwerkelijk levensbedreigende aandoening dat wordt gemist en anderzijds uit het groot aantal verwijzingen en onderzoeken.
Lees verder

I-Brain wetenschapsfestival Brein & Bewegen
Op zondag 26/11/17 Dag van de Wetenschap, organiseert Breinwijzer het jaarlijks wetenschapsfestival over hersenen, dit jaar rond het thema 'brein & bewegen'. Het festivalprogramma bestaat uit een mix van wetenschappelijke presentaties, workshops, gesprekken, demo's en zo veel meer.
Lees verder

Verhogen antidepressiva de kans op hartproblemen en vroegtijdig overlijden?
Het meest gebruikt type van antidepressiva, de zogenaamde selectieve serotine-heropnameremmers of SSRI&aposs die de opname van de neurotrasmittor serotonine remmen, verhogen de kans op vroegtijdig overlijden door onder meer hartproblemen.
Lees verder

Tropisch Instituut op de uitkijk voor tijgermuggen
Exotische steekmuggen zoals de tijgermug hebben zich door globalisering en klimaatopwarming kunnen vestigen in Zuid-Europa en rukken op naar onze contreien. Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) gaat op zoek naar tijgermuggen op plaatsen waar de kans het grootst is dat ze ons land binnenkomen.
Lees verder

Belg verspilt kilo voedsel per dag
Elke dag verspilt de gemiddelde Belg een kilo voedsel. Alleen Nederlanders doen het slechter.
Lees verder