De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

dinsdag 10 oktober 2017

Extra poliklinieklocatie, versneld herstel na darmoperatie & meer!

 Franciscus Gedenkt: 1 & 2 november

Extra poliklinieklocatie 'Franciscus Haven' in centrum Rotterdam

Het Havenziekenhuis verandert in een poliklinisch centrum onder de naam Havenpolikliniek, waardoor het niet langer functioneert als zelfstandig, volledig ziekenhuis. Franciscus Gasthuis & Vlietland werkt samen met Erasmus MC, Maasstad Ziekenhuis en IJsselland Ziekenhuis, om zorg in het centrum van Rotterdam te behouden. Patiënten kunnen in de Havenpolikliniek terecht voor alle huidige poliklinische zorg. Is een opname op een verpleegafdeling nodig, bijvoorbeeld voor een operatie of onderzoek? Dan worden patiënten verwezen naar een van de samenwerkende ziekenhuizen. Franciscus Gasthuis & Vlietland wordt verantwoordelijk voor de zorg van de specialismen Longgeneeskunde, Cardiologie, KNO en Urologie. Kijk voor meer informatie op onze website.

ERAS: versneld herstel na darmoperatie

In Franciscus Gasthuis is het ERAS (Enhanced Recovery After Surgery) programma opgezet. Dit programma is opgezet om de zorg op beide ziekenhuislocaties te harmoniseren. In Franciscus Vlietland werd al gebruik gemaakt van het ERAS programma. Door dit programma liggen patiënten die darmchirurgie hebben ondergaan korter in het ziekenhuis: de opnameduur is van 10-14 dagen verkort naar 5-7 dagen. Ook worden patiënten met darmkanker begeleid op basis van specifieke zorgbehoeften en is er meer begeleiding tijdens het traject (van opstellen van behandelplan tot ontslag uit het ziekenhuis en follow-up).

Kindvriendelijke ruimtes dankzij Stichting DaDa

In de Gipskamer van Franciscus Gasthuis is een mooi wolkenplafond met ballonnen opgehangen. Dit geeft kinderen afleiding als hun arm of been wordt gegipst of als hun gips wordt verwijderd met een zaag. Op de Spoedeisende Hulp van Franciscus Vlietland is een nieuwe kinderhoek ingericht in de wachtkamer. De ruimte is ingericht met een leuke speelboom, speelmodules aan de wand en een interactieve televisie. En in de Nolet Hal is een gezellige speelhoek voor kinderen gemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij Stichting DaDa.
www.franciscus.nl/vrienden

Samenvoeging van opnames en operaties Neurochirurgie, Urologie en Mammachirurgie op 1 ziekenhuislocatie

Vanaf maandag 23 oktober vinden (dag)opnames, (dag)behandelingen en operaties voor de specialismen Neurochirurgie en Urologie plaats in Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Voor mammachirurgie (chirurgie bij borstkanker) inclusief bijbehorende plastische chirurgie vinden (dag)opnames, (dag)behandelingen en operaties vanaf 23 oktober plaats in Franciscus Vlietland in Schiedam. Patiënten worden altijd tijdig door hun eigen arts geïnformeerd over op welke locatie van het ziekenhuis zij verwacht worden voor hun behandeling of operatie. Kijk ook op www.franciscus.nl/toekomst deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

Hoe beschermt u uw oren tegen lawaai?

Gehoorverlies kan door verschillende factoren ontstaan, zoals erfelijkheid, veroudering, ziekte, ophoping van oorsmeer en ook lawaai. Denk daarbij aan geluiden als harde muziek tijdens concerten, via een koptelefoon of lawaai op het werk. Dit kan blijvende gehoorschade veroorzaken. U kunt dit voorkomen door oordoppen te dragen. Er zijn oordoppen met een 'muziek' filter, die ervoor zorgen dat het volume wordt gedempt, maar de variatie in hoge en lage tonen hoorbaar blijft.
Heeft u last van piepjes of suizen in uw oor? Dan heeft u mogelijk last van oorsuizen. Ga dan naar de huisarts, deze kan u een doorverwijzen naar de KNO-arts voor een gehoortest. Lees meer over gehoorschade.

DIRECT NAAR:
 
Specialisme/afdeling

Wachttijden

Afspraak maken

Bezoektijden

Vacatures

Contact

VOORLICHTINGS-
BIJEENKOMSTEN


12 oktober
Wereld Reuma Dag
Franciscus Gasthuis & Vlietland


30 oktober
Infodag Brein & Beroerte
Franciscus Gasthuis & Vlietland

30 oktober
Informatiebijeenkomst Ernstig Overgewicht
Franciscus Gasthuis

1 & 2 november
Franciscus Gedenkt
Franciscus Gasthuis & Vlietland

2 november
Inloopmiddag Werken bij Franciscus
Franciscus VlietlandU leest verhalen en meer in de nieuwste editie van SAMEN.
 


 Deel nieuwsbrief via
Share
Tweet
Forward

Volg Franciscus ook via
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Website

Franciscus Gasthuis Kleiweg 500, 3045 PM Rotterdam  |  Postbus 10900, 3004 BA Rotterdam
010 - 461 6161 (24 uur per dag bereikbaar)

Franciscus Vlietland Vlietlandplein 2, 3118 JH Schiedam  |  Postbus 215, 3100 AE Schiedam
010 - 893 9393 (24 uur per dag bereikbaar)

E-mail Marketing & Communicatie: communicatie@franciscus.nl

Wijzig mijn gegevens  |  Afmelden nieuwsbrief


This email was sent to dezorgsector@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Franciscus Gasthuis & Vlietland · Kleiweg 500 · Rotterdam, Zuid-Holland 3045 PM · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp