De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

dinsdag 10 oktober 2017

Column Carlo Schneider: Loze beloftes

Column Carlo Schneider: Loze beloftes
De verkiezingen liggen al geruime tijd achter ons. Je wordt gepaaid met de belofte dat er iets in positieve zin aan het eigen risico wordt gedaan. And see whatenrsquo;s happening zes maanden later. Het eigen risico gaat omhoog in plaats van omlaag. En zo niet dan toch in ieder geval de premie. Of dan toch ook niet? (Apotheekkennisbank)
Lees verder

Waarom stoppen met antidepressiva zo moeilijk is
Zeker de helft van de gebruikers heeft moeite met het stoppen met antidepressiva en veel van hen lukt het niet. Na jarenlang uitstelgedrag is Emma Curvers eindelijk gestopt, met behulp van zelfgeknutselde pillen. Waarom is afbouwen zo lastig? (Volkskrant)
Lees verder

Horizonscan biedt nauwelijks inzicht toekomstige kosten geneesmiddelen
De Horizonscan Geneesmiddelen moest inzicht bieden in de verwachte maatschappelijke kosten van nieuwe geneesmiddelen. Opvallend genoeg zijn de kosten van nieuwe geneesmiddelen nauwelijks vernoemd. Op de lijst staan 227 geneesmiddelen die naar verwachting de komende 2 jaar op de markt zullen komen. Bijna de helft zijn oncologische middelen.1 (NTvG)
Lees verder

Nieuw kabinet betaalt het zoet met aftopping zorgkosten
Dus waarvan gaat het regeerakkoord dan wel betaald worden? Volgens bronnen in Den Haag moet dan vooral naar één uitgavenpost worden gekeken: Volksgezondheid, oftewel de zorg. Er wordt niet op bezuinigd want dat is politiek onhaalbaar, maar de kosten worden wel afgetopt. (FD)
Lees verder

Oplossing voor medicijnafval stap dichterbij
Jaarlijks komt er ongemerkt een aanzienlijke hoeveelheid geneesmiddelresten via het riool in het oppervlaktewater terecht. Veel overtollige medicatie belandt in het huisvuil, omdat inzameling niet overal eenvoudig en goed geregeld is. Om deze en andere negatieve effecten op het milieu tegen te gaan, gaat farmaceut Teva het inzamelen van restmedicatie en doordrukstrips organiseren. Bezoekers van...
Lees verder

Zeeuwse apotheker verleert het pillen draaien
Nog maar vier Zeeuwse apotheken bereiden medicijnen voor patiënten die een aangepast recept nodig hebben. Brancheorganisatie KNMP slaat alarm over de terugloop.(PZC)
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over de winst die op de handel in geneesmiddelen wordt gemaakt
Minister Schippers (VWS) beantwoordt de vragen van het Kamerlid Nijboer (PvdA) over de winst die op de handel in geneesmiddelen wordt gemaakt.
Lees verder