De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

dinsdag 10 oktober 2017

Bevolkingsonderzoek darmkanker

Bevolkingsonderzoek darmkanker
Het doel van de jaarlijkse monitor is om de kwaliteit van het bevolkings-onderzoek darmkanker te bewaken en belangrijke knelpunten te signaleren. Uit de monitor over 2016 komt naar voren dat het bevolkingsonderzoek darmkanker naar verwachting verloopt.
Lees verder

Kamerbrief over toelating in het basispakket van het geneesmiddel 'Orkambi'
Minister Schippers (VWS) informeert de Tweede Kamer over haar besluit om het geneesmiddel Orkambi voor de behandeling van cystische fibrose (taaislijmziekte) niet tot het basispakket toe te laten.
Lees verder

Brief Zorginstituut
Advies toelating Orkambi in basispakket.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over de winst die op de handel in geneesmiddelen wordt gemaakt
Minister Schippers (VWS) beantwoordt de vragen van het Kamerlid Nijboer (PvdA) over de winst die op de handel in geneesmiddelen wordt gemaakt.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over hoe de supportersclub Oranje zichzelf verrijkte ten koste van de fans
Minister Schippers (VWS) beantwoordt de vragen het Kamerlid Van Nispen (SP) over hoe de supportersclub Oranje zichzelf verrijkte ten koste van de fans.
Lees verder

Aanbiedingsbrief over monitor vaccinatiegraad Nationaal Programma Grieppreventie
Aanbiedingsbrief van minister Schippers (VWS) bij de monitor vaccinatiegraad Nationaal Programma Grieppreventie 2016.
Lees verder

Monitor Vaccinatiegraad Nationaal Programma Grieppreventie 2016
Tijdens de jaarlijkse griepvaccinatie campagne van 2016 werd 18,4% van de Nederlandse bevolking gevaccineerd. Van de doelgroep met een hoog risico op complicaties bij de griep werd 53,5% gevaccineerd. Er is opnieuw sprake van een daling in het aantal personen dat gevaccineerd werd; in 2015 was de vaccinatiegraad nog 55,9%.
Lees verder