De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

woensdag 27 september 2017

VGN: Ons eigen gedrag

Ons eigen gedrag
De meest ongemakkelijke zin uit deze Markant staat wat mij betreft in een reportage over crisisopvang De Doorstroom van Dichterbij. 'Tachtig procent van het gedrag van onze cliënten wordt bepaald door ons eigen gedrag', zegt een medewerker daarin.
Lees verder

Bijenkasten
Justin Diepeveen (24, rechts) werkt bij Reinaerde Arbeidscentrum Veenendaal samen met Nico Lameijn (57). Zonder woorden zijn ze druk met het verlijmen van houten panelen. 'Voor de bijen', zegt hij. Een bedrijf heeft bijenkasten besteld.
Lees verder

'Nu ben je verder, maar ben je ook gelukkiger?'
Onlangs ging de voorstelling 'drs. Down' in première. Geschreven door Yvo Niehe en gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een jongen met het syndroom van Down die een universitaire graad haalt. Anne-Mieke Ruyten speelt de hoofdrol als moeder van acteurs Nando Liebregts en Rutger Messerschmidt, die allebei het syndroom van Down hebben.
Lees verder