De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

woensdag 27 september 2017

VGN: Doorbreek de beeldvorming!

Doorbreek de beeldvorming!
De resultaten van de vermaatschappelijking van de zorg blijven achter bij de verwachtingen, constateert Annica Brummel. Zij is projectleider innovatie en ontwikkeling bij de Nijmeegse welzijnsorganisatie Tandem en promoveerde onlangs in Nijmegen op Sociale verbinding in de wijk. Ze schrijft dat de fysieke verhuizing van mensen met een beperking van de inrichting naar de wijk niet automatisch leidt tot sociale inclusie. Daarvoor moeten ook mogelijkheden in de wijk worden gecreƫerd. Echter, in...
Lees verder

Onstuimige zee
Jean-Louis Assouad woonde en werkte op Bronlaak, een onderdeel van DeSeizoenen. Op 10 juli is hij op 61-jarige leeftijd onverwacht overleden. Hij had het syndroom van Williams.
Lees verder

Vernieuwen versus verbeteren
Vernieuwen en verbeteren zijn twee verschillende takken van sport. Vernieuwing realiseren vereist een andere organisatie, waarin zoeken en ontwikkelen centraal staan. Vernieuwing is ongrijpbaar, moeilijk direct te bevatten.
Lees verder