De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 16 september 2017

Tropisch Instituut waarschuwt voor superresistente buiktyfusbacteriën in Congo: ‘Dit kan desastreus zijn’

Tropisch Instituut waarschuwt voor superresistente buiktyfusbacteriën in Congo: 'Dit kan desastreus zijn'
Het Instituut voor Tropische Geneeskunde waarschuwt voor een superresistente variant van de bacterie verantwoordelijk voor buiktyfus. De stam werd in Congo aangetroffen en zou nagenoeg alle doelmatige therapieën omzeilen. Buiktyfus komt uitzonderlijk ook bij Belgische reizigers voor.
Lees verder

Belg schat eigen kennis over eerste hulp fout in
8 op de 10 Belgen zegt te weten wat te doen bij verschillende noodsituaties zoals een hartstilstand, een hevige bloeding of een snijwonde.
Lees verder

Veroorzaken slaapproblemen ADHD?
Ongeveer driekwart van de kinderen en volwassenen met ADHD heeft ook slaapproblemen. Volgens een nieuwe studie aan de VU Amsterdam, zou eenzelfde mechanisme aan de basis liggen van ADHD en een verstoord nacht- en dagritme, en zouden ze als het ware twee kanten van eenzelfde medaille zijn.
Lees verder

Artsen wantrouwig tegenover e-gezondheid
Volgens een elektronische enquête van Newpharma/MediQuality bij 380 professionals hebben Belgische artsen weinig vertrouwen in e-gezondheid.
Lees verder

Hoe verlaag je je risico op dementie?
Vooral vijftigers en zestigers kunnen hun risico op dementie halveren door gezonder te leven.
Lees verder