De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

woensdag 27 september 2017

Toedienen van medicatie in Nij Smellinghe nog veiliger met MedEye CoSign

Toedienen van medicatie in Nij Smellinghe nog veiliger met MedEye CoSign
Het toedienen van medicatie voor patiënten wat een hoog risico op fouten heeft zogenaamd High Risk Medicatie (HRM) wordt nu in ziekenhuis Nij Smellinghe optimaal gecontroleerd. Door de aanschaf van MedEye CoSign kan nu veel van deze medicatie automatisch dubbel worden gecontroleerd voor meer veiligheid en efficiëntie. Ziekenhuis Nij Smellinghe is het eerste ziekenhuis wereldwijd dat samen met...
Lees verder

Indicatie kosten zorgpremies: DSW verlaagt premie voor basisverzekering met 6 euro
Zorgverzekeraar DSW verlaagt tegen de verwachting in de zorgpremie voor volgend jaar. De politiek en deskundigen rekenden juist op een premieverhoging. DSW verlaagt de premie met 6 euro per jaar. DSW, een kleine speler onder de zorgverzekeraars, komt traditioneel eind september als eerste met de premieberekening. De overige zorgverzekeraars hebben tot 12 november om hun premie bekend te...
Lees verder

'Forse prijsverschillen tussen ziekenhuizen'
Ziekenhuizen rekenen nog altijd uiteenlopende prijzen voor dezelfde behandelingen. Het verschil kan honderden euro's bedragen volgens de Consumentenbond. ,,Zelfs binnen een ziekenhuis kunnen de prijzen voor dezelfde behandeling fors uiteenlopen, afhankelijk van waar consumenten verzekerd zijn.''
Lees verder

Wereldwijde actie: ruim 25 miljoen medicijnen in beslag genomen
De Nederlandse Douane heeft de afgelopen week bijna 50.000 illegale geneesmiddelen in beslag genomen. Dat gebeurde in samenwerking met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), Interpol en de Werelddouaneorganisatie (WDO).
Lees verder

Hartpatiënten kunnen hun aspirientje beter slikken
Mensen die een hartaanval overleefden slikken meestal aspirine. Stoppen verhoogt de kans op weer een hartaanval met 50 procent. (NRC Handelsblad)
Lees verder

'Medicijnen voor ouderen vaak moeilijk in gebruik'
Het lijkt een koud kunstje, maar voor ouderen is het nemen van medicijnen vaak heel lastig. Een pil uit de verpakking drukken, een tablet doormidden breken of het openen van een verpakking, het zijn allemaal dingen die beter geregeld moeten worden. (RTL)
Lees verder

Maandag a.s. Rondetafelgesprek VWS met Industrie over prijzen geneesmiddelen
De geneesmiddelensector komt aanstaande maandag vanaf 11.20 uur aan het woord,  in de Thorbeckezaal. De gesprekken zijn via een live stream te volgen.
Lees verder