De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 30 september 2017

Steeds meer 50-plussers hebben HIV

Steeds meer 50-plussers hebben HIV
Hiv komt steeds meer voor bij 50-plussers in Europa gemiddeld toe. Bij deze groep wordt de diagnose ook later gesteld dan bij jongere patiënten. Dit blijkt uit een studie van het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) in The Lancet HIV.
Lees verder

Werelddag van het hart: Bereken uw hartleeftijd
De hartleeftijdtest is een goede manier om mensen te helpen om hun risico op hart- en vaatziekten correct in te schatten. De hartleeftijd is een online vragenlijst op basis waarvan het risico op hart- en vaatziekten wordt weergegeven in de vorm van een functionele leeftijd van het hart-vaatstelsel.
Lees verder

Hoeveel ziekenhuisbedden zijn er nodig tegen 2025?
België heeft vandaag te veel ziekenhuisbedden. Deze trend zal zich de komende jaren voortzetten. De grote uitzondering zijn de bedden voor geriatrie en revalidatie, waaraan er nu reeds een tekort is, dat alleen maar zal toenemen.
Lees verder

Deelnemers gezocht voor studie omtrent cannabisallergie
Cannabisallergie is een relatief nieuw (ontdekte) allergie. Momenteel loopt er een studie omtrent cannabisallergie waarvoor men volop patiënten zoekt die in contact zijn gekomen met cannabis en hierbij klachten hebben ontwikkeld.
Lees verder

Opgepast met afhaalsushi
Volgens een onderzoek door de Nederlandse Consumentenbond, bevatte een goede 30 % van de afhaalsushi te veel bacteriën door een gebrek aan hygiëne bij de bereiding.
Lees verder