De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

woensdag 27 september 2017

PW: Vaccinatie tegen meer meningokokken

Vaccinatie tegen meer meningokokken
Alle baby's van 14 maanden krijgen in de loop van 2018 een vaccinatie tegen meningokokken typen A, C, W en Y. Ook jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs krijgen een uitnodiging voor een vaccinatie tegen meningokokken.
Lees verder

Voorwaardelijk vergoeding HIPEC
Hypertherme intraperitoneale chemotherapie (HIPEC) bij maagkankerpatiƫnten wordt vanaf 1 oktober voorwaardelijk vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering.
Lees verder

LID COMMISSIE VAN DESKUNDIGEN (CVD)
Openbaar apothekers zijn zorgprofessionals die zich blijven ontwikkelen. Dit doen zij onder meer door kwalitatief hoogwaardige postacademische scholing te volgen. De Commissie van Deskundigen (CvD) heeft als taak het beoordelen van de kwaliteit en relevantie van aangeboden bij- en nascholing zoals genoemd in de regelgeving accreditatie deskundigheidsbevordering openbare farmacie van de CvD. Op basis hiervan kent de CvD de waarde toe in uren voor herregistratie in het specialistenregister voor openbaar apothekers.
Lees verder

Herexamen PW 39
Welke uitspraak over de meest geschikte farmacotherapie is juist?
Lees verder