De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

dinsdag 26 september 2017

PW: Raad EU: homeopathische middelen werken niet

Raad EU: homeopathische middelen werken niet
Homeopathische middelen moeten aan dezelfde wetenschappelijke eisen voldoen als alle andere geneesmiddelen, want er kunnen geen twee soorten geneesmiddelen zijn. Dat schrijft de koepel van Europese wetenschapsacademies EASAC in een advies aan de Europese Commissie.
Lees verder

Nieuw platform inkoop dure geneesmiddelen
Met een nieuw Platform Inkoopkracht Dure Geneesmiddelen, dat op 1 oktober 2017 wordt gelanceerd, brengt minister Schippers van Volksgezondheid de partijen samen die betrokken zijn bij de inkoop van dure geneesmiddelen.
Lees verder

Aandacht voor effect roken en drugs op medicatie
Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) heeft een nieuwe FTO-module, met bijbehorende presentatie, ontwikkeld over de risico's van geneesmiddelengebruik met alcohol, drugs en roken. Of alcohol een nadelig effect heeft, staat wel vermeld in bijsluiters, maar voor drugs en roken is dat vaak niet het geval.
Lees verder

Batch griepvaccin registeren
Het Nationaal Programma Grieppreventie vraagt dit jaar speciale aandacht voor de registratie van het batchnummer van het influenzavaccin.
Lees verder