De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 29 september 2017

PW: Overheid start in oktober met distributie jodiumtabletten

Overheid start in oktober met distributie jodiumtabletten
De overheid start in oktober 2017 met de gerichte distributie van jodiumtabletten. Bepaalde groepen mensen die tot een straal van honderd kilometer rondom een kernreactor wonen, krijgen jodiumtabletten door de overheid thuisgestuurd. De communicatie over deze operatie start eveneens volgende maand.
Lees verder

Richtlijnen voor zorg op maat
Verbetering van de farmaceutische zorg, voorspelbaarheid van zorg minder variatie en een betere samenwerking: dit zijn de doelstellingen van de Professionele Standaard. Uit de enquĂȘte naar de implementatie van de eerste vier richtlijnen blijkt dat openbaar apothekers op de hoogte zijn van de aanbevelingen.
Lees verder

PW39
Lees verder

Publicatie over antibiotica, medicijnafval en de speekseltest
Een Britse publicatie over de duur van de antibioticakuur, een update over medicijnafval en de speekseltest zijn in het derde kwartaal van 2017 aan de farmacie gelieerde onderwerpen in de media. De KNMP geeft desgevraagd commentaar.
Lees verder