De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 29 september 2017

PW: Laaggradig glioom: geen effect etoposide

Laaggradig glioom: geen effect etoposide
Toevoeging van etoposide aan een regime van vincristine plus carboplatine ter bestrijding van laaggradig glioom bij kinderen, heeft geen wezenlijke invloed op de totale of de progressievrije overleving.
Lees verder

Opvallende afname van aantal NSAID-gebruikers
Nederlandse apothekers verstrekten in 2016 aan 3,1 miljoen mensen één keer of vaker een maagzuurremmer. Dit blijkt uit een telling van de SFK van het aantal gebruikers van geneesmiddelen op ATC3-groepsniveau. Op de tweede plaats komen met 2,7 miljoen gebruikers de NSAID's die pijnstillend en ontstekingsremmend werken.
Lees verder

Eérst online check medicatie, dán consult bij reumatoloog
Patiënten van de Sint Maartenskliniek actualiseren voorafgaand aan een afspraak zelf hun medicatie via internet. Daarbij kunnen zij in een ingevuld dossier, met data uit het Landelijk Schakelpunt (LSP) en het apotheekinformatiesysteem (AIS), via een koppeling met de G-standaard zelf de geneesmiddelen aanklikken die ze gebruiken.
Lees verder

Doorgeleverde bereidingen blijven onder het laag btw-tarief
Doorgeleverde bereidingen blijven onder het verlaagd btw-tarief vallen. Dit blijkt uit de Miljoenennota 2018 die op Prinsjesdag is gepubliceerd. Daarnaast investeert het kabinet in verpleeghuiszorg. Informateur Zalm maakte namens de formerende partijen bekend dat het eigen risico op 385 euro blijft.
Lees verder