De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 29 september 2017

PW: Game change

Game change
Het epicentrum van de wereld ligt allang niet meer in het Westen. Met kunst- en vliegwerk probeert Uncle Sam – tegenwoordig Oom Donald – in het zadel te blijven. Het Oosten is ons echter op veel terreinen voorbijgesneld. Ook op het gebied van biologische geneesmiddelen. Dat illustreerde hoogleraar en apotheker Arnold Vulto in een vlammend betoog op het internationale apothekerscongres in Seoul.
Lees verder

KNMP verzoekt Vereniging tegen de Kwakzalverij om rectificatie
De KNMP verzoekt de Vereniging tegen de Kwakzalverij om een rectificatie van een publicatie op kwakzalverij.nl. De KNMP staat op de longlist van genomineerden voor de zogeheten Meester Kackadoris-prijs 2017. Dit is gebeurd op volledig onterechte gronden, zo stelt de KNMP vast.
Lees verder

Vals
Maandagochtend eerste werk; aangifte doen van een vervalst recept bij de IGZ.
Lees verder

Huisbezoeken
"Een huisbezoek afleggen bij een patiƫnt behoort voor de meeste apotheken niet tot de standaard farmaceutische zorg. Patiƫnten stellen een huisbezoek echter zeer op prijs" Zo luidde het begin van een artikel in een PW uit 2008. Negen jaar later schrijft promovendus Rik Ensing dat "het uitvoeren van huisbezoeken relatief nieuw is voor openbaar apothekers".
Lees verder