De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zondag 24 september 2017

Platform voor versterking inkoopkracht dure geneesmiddelen ingesteld

Platform voor versterking inkoopkracht dure geneesmiddelen ingesteld
Per 1 oktober 2017 wordt het Platform Inkoopkracht Dure Geneesmiddelen ingesteld. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft dit Platform in maart 2017 aangekondigd. (op 4 oktober is dit een thema tijdens het NVZA-symposium "Inkoop Dure Geneesmiddelen)
Lees verder

De nalatenschap van VWS-minister Schippers
Edith Schippers zwaait binnenkort af na zeven jaar zorgminister te zijn geweest. Hoe heeft ze het gedaan? We legden elf toonaangevende personen uit de medische wereld twee vragen voor: enlsquo;Wat is er beter geworden onder Schippers? En wat heeft ze als minister laten liggen?enrsquo;
Lees verder

Homeopathie, ja of nee? We spraken een voor- en tegenstander
Homeopathische geneesmiddelen moeten, net als gewone medicijnen, ook op werking worden getest. Dat vindt een groep wetenschappers die de EU adviseert. Maar wat zijn homeopathische middelen precies, en werken ze? We vroegen het Christien Klein, homeopathisch arts, en Cees Renckens, bestuurslid van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. (RTL)
Lees verder

Toename in gebruik van methylfenidaat lijkt voorbij
Het aantal gebruikers van het ADHD-middel methylfenidaat is in 2016 weliswaar nog met een half procent gestegen, maar het aantal verstrekkingen steeg in 2016 voor het eerst niet, maar bleef gelijk. Het aantal gebruikers in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar is in 2016 met ruim 5% afgenomen.
Lees verder

Oratie Patricia van den Bemt
Prof. dr. Patricia van den Bemt sprak afgelopen vrijdag haar oratie uit: Beter Veilig Beter. Hier vindt u de tekst
Lees verder

Webcast Niels Boone: Biosimilars
Tijdens het novartis-symposium voor apothekers gaf ziekenhuisapotheker Niels Boone een peresntatie over biosimilars: In de video is rechts de navigatie te zien. een service van Farmaactueel.
Lees verder

Webcast Teun van Gelder: geneesmiddelen bij transplantatie.
Tijdens het Novartis-symposium voor apothekers gaf Teun van Gelder een presentatie over geneesmiddelen bij transplantatie. In de video is rechts de navigatie te zien. een service van Farmaactueel.
Lees verder