De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

dinsdag 26 september 2017

Ook vaders kunnen postnatale depressie hebben

Ook vaders kunnen postnatale depressie hebben
Een postnatale depressie kan niet alleen moeders overkomen, maar ook vaders. Zij lopen vooral veel risico hierop indien hun testosteronniveau in de negen maanden na de geboorte van hun kinderen daalt.
Lees verder

Beter doseren dankzij de knijpfles
Onderzoekers van UGent bestudeerden de invloed van knijpflessen op consumentengedrag. Kan de consument zijn gebruik beter controleren met een knijpfles of zorgt het knijpen er net voor dat hij meer zal gebruiken?
Lees verder

Meer volkorenproducten eten verkleint kans op darmkanker
Het eten van volkoren graanproducten zoals zilvervliesrijst en volkorenbrood kan het risico op darmkanker verlagen. Dat maakt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds bekend in een nieuw rapport.
Lees verder

Hoge Gezondheidsraad wil ook jongens vaccineren tegen HPV
In een nieuw advies beveelt de Hoge Gezondheidsraad aan om met vaccinatie tegen het Hummaan Papillomavirus (HPV) niet alleen de preventie van baarmoederhalskanker te beogen, maar ook van alle vormen van kanker waarin HPV een rol speelt en van anogenitale wratten.
Lees verder

Hart- en vaatziekten versnellen achteruitgang hersengezondheid
Mensen met hart- en vaatziekten vertonen een versnelde achteruitgang van het denkvermogen naarmate ze ouder worden. Met name vaatvernauwingen leveren een groter risico.
Lees verder