De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 28 september 2017

NHG: Wees alert op MERS-CoV bij klachten na de hadj

Wees alert op MERS-CoV bij klachten na de hadj
De jaarlijkse pelgrimstocht naar Mekka (de hadj) vond dit jaar plaats van 30 augustus tot en met 4 september. Ook duizenden moslims uit Nederland hebben hieraan deelgenomen. Het MERS-coronavirus (MERS-CoV) komt nog veel voor in het Midden-Oosten, vooral in Saoedi-Arabiƫ en de Verenigde Arabische Emiraten. Mensen die de hadj hebben gedaan en een ernstige acute respiratoire infectie hebben, kunnen mogelijk een infectie met MERS-CoV hebben.
Lees verder

Griepcampagne 2017
De voorbereidingen voor de jaarlijkse griepcampagne zijn gestart. Dit jaar is er extra aandacht voor het registreren van het batchnummer van het gebruikte vaccin in het dossier van iedere gevaccineerde patiƫnt. Zodat dit bij een melding van een (ernstige) bijwerking snel gevonden kan worden. Hoe u dat doet leest u in de onlangs herziene NHG/SNPG Praktijkhandleiding Griepvaccinatie 2017.
Lees verder

Thuisarts.nl genomineerd voor Website van het Jaar 2017
Thuisarts.nl is een van de 12 genomineerden voor website van het jaar 2017 in de categorie gezondheid. In 2016 werd Thuisarts.nl al uitgeroepen tot populairste website. Dit jaar hopen we op de prijs voor de beste Website van het Jaar! Vanaf vandaag tot 26 oktober kunt u stemmen.
Lees verder