De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 28 september 2017

Nederlands Jeugd Instituut: Steun ouders voorkomt crimineel gedrag adolescenten

Steun ouders voorkomt crimineel gedrag adolescenten
Ouders spelen een belangrijke rol in het voorkomen van delinquent gedrag bij jongvolwassenen in Nederland. Dit concludeert Jessica Hill in haar onderzoek waarop zij promoveerde op 26 september aan de Universiteit Leiden.
Lees verder

Checklist helpt gemeenten bij aanpak loverboyproblematiek
Gemeenten spelen een belangrijke rol bij de integrale aanpak van mensenhandel, waar ook loverboyproblematiek onder valt. Daarom maakte het Nederlands Jeugdinstituut de checklist 'Hoe pak je loverboyproblematiek aan?', waarmee gemeenten systematisch na kunnen gaan of hun beleid voor de aanpak van loverboyproblematiek op orde is. Op 26 september werd het eerste exemplaar overhandigd aan Corine Dijkstra, wethouder in Gouda. Dijkstra: 'Ik zie het belang van de bewustwording over loverboyproblematiek in mijn gemeente. Ik ben zeer gemotiveerd om hierbij gebruik te maken van de checklist.'
Lees verder

Opvoeden in een nieuw land: handreiking voor informele opvoedondersteuning vluchtelingen
Veel vluchtelingengezinnen hebben baat bij informele opvoedondersteuning. Om de interventies op dit gebied beter te laten aansluiten op de vragen van nieuwkomers hebben Pharos, JSO en het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en een handreiking ontwikkeld.
Lees verder