De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 28 september 2017

Nederlands Jeugd Instituut: Nieuw dossier over onderwijs-zorgarrangementen

Nieuw dossier over onderwijs-zorgarrangementen
Het nieuwe dossier Onderwijs-zorgarrangementen informeert gemeenten, schoolbesturen, mbo-instellingen, jeugdhulporganisaties, zorgverzekeraars, zorgkantoren en samenwerkingsverbanden over het combineren van onderwijs en zorg. Het dossier is samengesteld door het Nederlands Jeugdinstituut.
Lees verder

Week van de Opvoeding
Dit jaar vindt van 2 tot en met 8 oktober de Week van de Opvoeding plaats met het thema 'buiten de lijntjes'. Voor opvoeduitdagingen moet soms 'out of the box' worden gedacht. Opvoeders kunnen elkaar inspireren en zelfvertrouwen bieden door de dialoog aan te gaan en ervaringen te delen. De Week van de Opvoeding stimuleert die dialoog.
Lees verder

Geld knelpunt bij uitstroom daklozenopvang
Ingewikkelde en lange procedures bij gemeenten en instellingen maken het verlaten van de opvang voor dakloze jongeren bijna onmogelijk. Vooral financiĆ«le problemen houden daklozen op straat. Dat stelt het Leger des Heils in het rapport Doorstroom opvang belemmerd door financiĆ«le knelpunten.
Lees verder