De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

woensdag 27 september 2017

Nederlands Jeugd Instituut: Groepswerk ondersteunt ontwikkeling van jongeren

Groepswerk ondersteunt ontwikkeling van jongeren
De jongerenwerkmethodiek Groepswerk draagt bij aan de maatschappelijke binding en de vorming van jongeren en aan de mate waar zij verantwoordelijkheid nemen. Dat blijkt uit onderzoek van het lectoraat Youth Spot aan de Hogeschool van Amsterdam.
Lees verder

Achtergrond ouder beïnvloedt ambities kind
Kinderen van hoogopgeleide ouders baseren hun studiekeuze eerder op hun interesse en de potentie voor persoonlijke groei. Kinderen van ouders met een hoge economische status kiezen eerder voor een studie met vooruitzicht op een hoog inkomen en veel zekerheid. Dat concludeert Micha Keijer uit onderzoek waarop hij op 5 oktober promoveert aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Lees verder

Dertig jaar Stapprogramma's
De Stapprogramma's die onderwijskansen voor jonge kinderen met laagopgeleide ouders vergroten, bestaan dertig jaar. Meer dan 100.000 kinderen hebben met hun ouders deelgenomen aan een van de gezinsgerichte programma's van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi). De programma's zijn opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies.
Lees verder