De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

zaterdag 30 september 2017

Jeroen Bosch Ziekenhuis: Mannenkliniek JBZ bestaat tien jaar

Mannenkliniek JBZ bestaat tien jaar
De Mannenkliniek in het Jeroen Bosch Ziekenhuis bestaat tien jaar. Sinds de oprichting  zijn bijna tweeduizend patiënten van binnen en buiten de regio geholpen met specifiek mannelijke gezondheidsklachten, zoals erectiestoornissen, andere seksuele klachten, klachten van een laag testosteron en verminderde vruchtbaarheid. "Er wordt wel eens gezegd dat seks en seksuele klachten in Nederland geen taboe meer zijn, maar dat is niet zo," aldus Rob Schipper, uroloog en de drijvende kracht achter de Mannenkliniek.
Lees verder

Wegwerkzaamheden rondom JBZ Drunen

Van maandag 2 oktober tot maandag 23 oktober 2017 werkt de gemeente Heusden aan de wegen rondom het Gezondheidscentrum (GCD) en het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Drunen. Tijdens de werkzaamheden kunt u het parkeerterrein van het GCD en het JBZ niet op de gebruikelijke manier bereiken, omdat de Tinie de Munnikstraat gedeeltelijk wordt afgesloten. U kunt omrijden via een tijdelijke verbindingsweg tussen de Prins Hendrikstraat en het parkeerterrein van de nieuwe sporthal Dillenburcht. Komt u met de fiets of te voet naar het GCD of JBZ? Dan kunt u gebruik maken van het onlangs aangelegde nieuwe fietspad.

Lees verder

Zorgenvriendjes eten jouw zorgen op

Het is nooit leuk als je ziek bent. Met Verwenzorg proberen we deze mensen een steuntje in de rug te geven met een klein gebaar; een lekker bakje kersen bij de lunch, je nagels laten verzorgen op de afdeling Geriatrie, of een patiënt mee uit wandelen nemen. Huisarts Josephine de Hartog-Keyzer draagt dit gedachtengoed een warm hart toe en heeft afgelopen week 25 zorgenvriendjes geschonken. Dit zijn knuffels waar kinderen hun zorgen tijdelijk kwijt kunnen.

Lees verder

Kinderconcert 'Peter en de wolf' Amsterdam Wind Quintet op zondag 15 oktober 2017 in kapel
Op zondag 15 oktober 2017 vindt om 15.00 uur in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis een kinderconcert plaats. Dit concert 'Peter en de wolf' is onderdeel van het concertenseizoen 2017-2018 in de kapel. 'Peter en de wolf' is een muzieksprookje uit 1936 gecomponeerd door componist Sergej Prokofjev. Dit kinderconcert is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders en familieleden. Het muziekensemble Amsterdam Wind Quintet speelt deze educatieve kindervoorstelling in samenwerking met vertelster en zangeres Talitha van der Spek. Geïnteresseerden zijn van harte welkom, de toegang is gratis. Aanmelden kan via www.jbz.nl/concerten.
Lees verder

Gezond Den Bosch

Gezond Den Bosch

Lees verder