De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

donderdag 28 september 2017

Hoeveel moet u bewegen voor uw gezondheid?

Hoeveel moet u bewegen voor uw gezondheid?
De Nederlandse Gezondheidsraad heeft nieuwe Beweegrichtlijnen opgesteld. Deze Beweegrichtlijnen wijken op een aantal punten af van de Vlaamse aanbevelingen voor beweging.
Lees verder

Hartstichting: 'Zorg voor het vrouwenhart moet beter'
Vrouwen staan nog onvoldoende bewust stil bij klachten die kunnen duiden op hartproblemen. Onderzoek wijst uit dat vrouwen van 35 jaar en ouder vaker dan mannen vage klachten hebben die kĂșnnen wijzen op een hartinfarct. Toch stappen vrouwen relatief minder snel naar de huisarts.
Lees verder

Oogafwijkingen bij Vlaamse kinderen sneller opgespoord
Uit een evaluatie van 5 jaar oogscreening door Kind en gezin en de Centra voor Leerlingenbegeleiding, blijkt dat oogafwijkingen bij kinderen sneller worden opgespoord.
Lees verder

Start 2 Yoga - 6. Office Yoga
Een stoel en je eigen lichaam, meer heb je niet nodig hebt voor deze sessie office yoga. De oefeningen zijn gemakkelijk integreerbaar in het dagelijkse leven en bijgevolg ideaal om te ontstressen tijdens de pauze op kantoor, of thuis. Zo werk je alle spanningen weg en kan je vol energie er weer aan de slag. Laat je vooral niet afschrikken wanneer je collega&aposs verbaasd opkijken...
Lees verder

Zware rokers leven 13 jaar minder lang
Van de mensen die meer dan twintig sigaretten per dag roken, overlijdt een kwart voor hun 65ste verjaardag. Hun levensverwachting is gemiddeld dertien jaar korter dan van nooit-rokers.
Lees verder