De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

maandag 18 september 2017

Grote mensen hebben meer kans op trombose

Grote mensen hebben meer kans op trombose
Grote mensen hebben meer kans op een veneus trombo-embolisme (VTE), een bloedklonter in het been (diepe veneuze trombose) of een longembolie. Dat schrijven Zweedse onderzoekers in het vakblad Circulation: Cardiovascular Genetics.
Lees verder

Waarom hebben vrouwen meer last van koude handen en voeten?
Het is een bekend fenomeen. Vrouwen hebben meer last van koude handen en voeten dan mannen. Jonge, slanke vrouwen lijden er het meest onder.
Lees verder

Oma's en opa's overbelast door zorg voor kleinkinderen
Jonge ouders schakelen steeds vaker opa's en oma's structureel in voor de zorg voor de (klein-) kinderen. Maar dat is niet zonder risico, zegt Angela Maas, hoogleraar vrouwencardiologie aan het RADBOUD UMC in Nijmegen. Zij ziet in haar spreekkamer steeds vaker grootouders die lichamelijk uitgeput zijn door de zorg voor hun kleinkinderen.
Lees verder

Doe de gratis hoortest
Wist je dat je gehoor in topvorm is op je 18e? Daarna doen je oren het elk jaar iets minder goed. Benieuwd hoe het met jouw gehoor gaat? Dat test je makkelijk zelf met de online hoortest. De resultaten krijg je in een handig verslag, volledig gratis.
Lees verder

Obesitas verslechtert vooruitzicht van jongere nierpatiënt
Jonge patiënten met obesitas en ernstige nierziekte hebben een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden, vergeleken met nierpatiënten zonder overgewicht. Tevens moeten zwaarlijvige patiënten eerder overstappen op dialyse.
Lees verder