De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 29 september 2017

Gespreksavond: Alles wat je wil weten over orgaandonatie

Gespreksavond: Alles wat je wil weten over orgaandonatie
Wie heeft een transplantatie nodig? Hoe werkt orgaandonatie? Wie kan donor zijn? Wat zegt onze wetgeving over orgaandonatie? En is orgaandonatie na euthanasie mogelijk?
Lees verder

Kunt u zich laten vaccineren tegen zona of gordelroos?
Er bestaat momenteel één vaccin tegen zona (Zostavax). In diverse landen (de Verenigde Staten, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk) wordt dit vaccin aangeraden voor mensen boven de 60, 65 of 75 jaar.
Lees verder

Urticaria of netelroos
Urticaria of netelroos is een soms ernstige huidaandoening die gepaard gaat met jeuk, uitslag en vaak pijnlijke zwellingen. Het is één van de meest voorkomende huidziekten. 20 procent van de bevolking krijgt gedurende zijn leven wel eens te maken met Urticaria.
Lees verder

Maximale hartslag-test
Om te weten of een bepaalde hartslag bij een gegeven inspanning hoog of laag is, kan men in een sportlaboratorium een test afleggen waarbij de inspanning gradueel tot het maximum opgedreven wordt.
Lees verder

Hondsdolheid / Contact met vleermuizen blijft gevaarlijk.
Hondsdolheid of Rabiës komt in België officieel niet meer voor bij honden, maar contact met vleermuizen blijft gevaarlijk. Dat zegt het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) dat sinds juli 2017 nationaalreferentiecentrum voor rabiës.
Lees verder