De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

dinsdag 26 september 2017

Erasmus MC: Test voorkomt onnodige antibiotica

Test voorkomt onnodige antibiotica
Rotterdamse en Zwitserse onderzoekers hebben samen een test ontwikkeld waarmee onnodig gebruik van antibiotica bij pasgeborenen kan worden teruggedrongen.
Lees verder

Magnesiumgehalte wijst op dementie
55-Plussers met een laag of hoog magnesiumgehalte in hun bloed hebben vaker dementie dan ouderen met normale waarden. Het risico op dementie is bij een afwijkende spiegel dertig procent hoger.
Lees verder

Rolstoelgebruikers fitter maken
Speciaal voor mensen in een rolstoel hebben Erasmus MC en Rijndam Revalidatie een leefstijlmodule ontwikkeld. Die maakt hen fitter en gezonder.
Lees verder

'Kijk verder dan de buik breed is'
Artsen die mensen met ernstig overgewicht op hun spreekuur krijgen, moeten niet te snel concluderen dat de pati├źnt slechts verkeerd eet en te weinig beweegt.
Lees verder

Startschot Havenpolikliniek op 1 oktober
De bestuurders van het Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad Ziekenhuis en IJsselland Ziekenhuis hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Daarmee gaat 1 oktober 2017 officieel de Havenpolikliniek van start, 90 jaar na de oprichting van het Havenziekenhuis.
Lees verder