De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

maandag 25 september 2017

Bacteriële infectie snel te meten met uitgeademd etheen

Bacteriële infectie snel te meten met uitgeademd etheen
Etheen (of ethyleen) is bekend als een belangrijk plantenhormoon, maar ook mensen blijken deze stof uit te scheiden als het lichaam oxidatieve stress ervaart, bijvoorbeeld bij zonnebaden. Nu is ontdekt dat het gas ook vrijkomt bij een bacteriële infectie
Lees verder

Vernietigend rapport homeopathie geeft De Block extra munitie
Homeopathie heeft geen bewezen positief effect op de gezondheidszorg, en zou dus nergens terugbetaald mogen worden. Dat concludeert de gezaghebbende koepel van academiën voor wetenschappen EASAC in een advies aan de Europese Commissie.
Lees verder

5 Verrassend gezonde voedingsmiddelen
Een gezond voedingspatroon hoeft niet per se saai te zijn. Ook producten die met guilty pleasure worden geassocieerd, kunnen goed voor je zijn.
Lees verder

Houdt seks boven de vijftig het hoofd gezond?
Seks op latere leeftijd zou, meer dan bijvoorbeeld kruiswoordraadsels, goed zijn voor het functioneren van de hersenen. Dat besluiten onderzoekers van de universiteit van Oxford uit een onderzoek bij een groep van 73 50-plussers dat verscheen in het vakblad Journals of Gerontology.
Lees verder

Ons Kookboek met jouw naam erop!
Ons Kookboek is al 90 jaar jouw kookbijbel en redder in nood. Maar een gepersonaliseerd Ons Kookboek, dat heeft toch net dat tikkeltje meer. Wat dacht je van 'Ons Kookboek van ons mama' of 'Ons Kookboek van de beste juf'?
Lees verder