De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

dinsdag 10 oktober 2017

Nieuwsbrief IVM 2017, nummer 10

Niet leesbaar? Open in een browser
NIEUWSBRIEF IVM 2017, NUMMER 10
NIEUWS
Oplossing voor medicijnafval stap dichterbij
Om apotheken een praktische en milieubewuste oplossing te bieden kunnen bezoekers van 20 apotheken hun restmedicatie en lege doordrukstrips deponeren in de teva retourbox. Het doel van dit pilotproject van Farmaceut Teva is het bereiken van een nóg betere afvalscheiding. Het IVM was betrokken bij de voorbereidingen en ondersteunt het initiatief.
Lees meer
E-LEARNING
Opfrismodule medicijngebruik ouderenzorg - 2
Bent u verzorgende of verpleegkundige in de ouderen- of thuiszorg? En volgde u een aantal jaren geleden al een herhaalcursus op het gebied van medicijnen? Dan kunt u deze cursus gebruiken om uw kennis opnieuw op te frissen.
Lees meer
NASCHOLING
Medicatiebeoordeling voor AVG'ers
AVG'ers en apothekers leren tijdens deze nascholing hoe zij vorm geven aan periodieke medicatiebeoordeling bij hun cliënten. Farmacotherapeutisch ligt de nadruk met name op doelgroepspecifieke medicatie als anti-epileptica, psychofarmaca en antibiotica. Daarnaast is veel aandacht voor de rol van de huisarts, patiëntvertegenwoordigers en -begeleiders rondom het beoordelen van de effecten van (reeds ingezette) therapie.
Lees meer
NIEUWS
Nieuwe langwerkende insulines
Het aantal medicijngroepen op MedicijnBalans is uitgebreid: u vindt er nu ook uitgebreide informatie over nieuwe langwerkende insulines en de combinatiepreparaten insulines/GLP-1-agonisten
Lees meer
VRAAG & ANTWOORD
Vraag & Antwoord 22
De vraag van deze maand is: Een cliënt op de revalidatie-afdeling wil - ter voorbereiding op ontslag - de medicatie in een weekdoos ontvangen. Mag ik dit als verzorgende uitzetten? Kijk voor het antwoord bij vraag 22.
Bekijken
NIEUWS
Trends in Voorschrijfgedrag
In 2015 gebruikte 73 procent van de patiënten met diabetes mellitus type 2 een statine. Dit is evenveel als in 2014. Er blijven echter aanzienlijke verschillen tussen huisartsen bestaan.
Lees meer
MEDICIJNJOURNAAL
Medicijnjournaal, september 2017
Dit journaal besteedt onder andere aandacht aan de bijwerkingen van rode gist rijst, valrisicoverhogende medicatie en personalized medicine bij cardiovasculair risicomanagement.
Bekijken
NIEUWS
Website 'Rij veilig met medicijnen' vernieuwd
Op de website staat informatie over medicijnen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. De website heeft een nieuw design gekregen en is geschikt voor tablet en smartphone. Voor zorgverleners is een zoekfunctie op medicijngroep en op rijgevaarlijkheids-categorie ontwikkeld. Bekijk nu de nieuwe website.
Bekijken
NIEUWS
Dag over medicijn en milieu
Hoe bestrijd je de negatieve effecten van medicijnen op mens, dier en milieu? Dat is de centrale vraag op de Green Pharmacy Conferentie die op vrijdag 27 oktober in het UMC Utrecht wordt gehouden. Lezers van dit bericht ontvangen een korting van €100 op de registratie fee!
Lees meer
Twitter @medicijnbalans
Oplossing voor medicijnafval stap dichterbij door teva retourbox
Volg ons op twitter
@medicijngebruik
LinkedIn Twitter Facebook
www.medicijngebruik.nl
info@medicijngebruik.nl
T: 0888 800 400
Verzonden naar dezorgsector@gmail.com
Aanmelden nieuwsbrief
Abonneren op PIL
Afmelden