De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht. Suggestie? Vertel het onze redactie. Tip: bekijk deze bijzondere film over de zorg.

vrijdag 29 september 2017

Nieuwsbrief IVM 2017, nummer 9

Niet leesbaar? Open in een browser
NIEUWSBRIEF IVM 2017, NUMMER 9
KLANT AAN HET WOORD
Het FTO-materiaal van het IVM is extréém praktisch
Huisarts Diana Plug stelt hoge eisen aan de leveranciers van informatie voor de FTO’s die ze voorbereidt. Ze maakte onlangs met materiaal van het IVM een FTO over diabetesmiddelen.
Lees meer
NIEUWS
Vernieuwde BEM 2017
Het IVM heeft de gratis BEM materialen op onderdelen vernieuwd en een BEM-code 5 toegevoegd. Overweegt u de medewerkers te scholen op het gebied van medicatieveiligheid? En wilt u de BEM implementeren in uw organisatie? Bekijk dan de nascholing 'Medicatieproces, weet hoe je geeft'.
Lees meer
FTO
Update FTO-werkmaterialen
De volgende FTO-materialen zijn onlangs verschenen. De FTO-casuïstiek voor een FTO over acne. De FTO-module en bijbehorende presentatie 'Vallen en medicatiegebruik' en de FTO-module en bijbehorende presentatie 'Geneesmiddelen met alcohol en drugs'. Neem snel een kijkje op de overzichtspagina.
Lees meer
VRAAG & ANTWOORD
Vraag & Antwoord 21
De vraag van deze maand is: Als RIBW ontvangen wij medicijnen in een envelop van de GGZ kliniek. De naam van de cliënt en de namen van de medicijnen staan met de hand geschreven op de envelop. Mag dat? Kijk voor het antwoord op onze website bij vraag 21.
Lees meer
FTO
Aanvraag FTO-beoordeling veel eenvoudiger
Een groot aantal FTO-groepen in het binnengebied van Zorg&Zekerheid laat het niveau bepalen door het IVM. Groepen met een niveau-4-certificaat vragen elke drie jaar een nieuwe beoordeling aan. Het aanvraagproces is vereenvoudigd doordat het aanvraagformulier is ingeperkt en versimpeld. De groep levert daarvoor in de plaats verslagen aan. Vervalt uw niveau-4-certificaat voor Zorg&Zekerheid aan het eind van dit jaar? Vraag dan nu een nieuwe beoordeling aan.
Lees meer
NIEUWS
Trends in voorschrijfgedrag
Huisartsen kiezen bij astma en COPD vaak voor een combinatiepreparaat als onderhoudsbehandeling. Tussen huisartsen bestaan er grote verschillen tussen het aantal patiënten dat een combinatiepreparaat als eerste middel krijgt. 
Lees meer
NIEUWS
Vervalste geneesmiddelen
Afgelopen week heeft de Nederlandse Douane bijna 50.000 illegale geneesmiddelen in beslag genomen in slechts 5 dagen tijd. Dit gebeurde in het kader van de internationale operatie Pangea, die dit jaar voor de tiende keer werd gehouden. Rondom dit thema heeft het IVM een FTO-module en een Themajournaal beschikbaar. 
Lees meer
E-LEARNING
Medicatieveiligheid en de medicijnrol
Deze e-learning is de gereviseerde opvolger van Medicatieveiligheid en baxteren. Verpleegkundigen, verzorgenden en begeleiders die medicatie klaarzetten, aanreiken of toedienen, leren met deze cursus veilig werken met de medicijnrol. Tevens maken ze kennis met de Veilige Principes. Nieuwsgierig? Per instelling biedt het IVM 1 gratis e-learning aan. Deze kunt u per e-mail aanvragen.
Lees meer
Twitter @medicijnbalans
Het IVM ondersteunt als cooperating partner de Green Pharmacy Conference op 27 oktober aanstaande
Volg ons op twitter
@medicijngebruik
LinkedIn Twitter Facebook
www.medicijngebruik.nl
info@medicijngebruik.nl
T: 0888 800 400
Verzonden naar dezorgsector@gmail.com
Aanmelden nieuwsbrief
Abonneren op PIL
Afmelden